Lemon Curd

de madi_marin in Dulciuri, 12 Ian 2012 | 6330 vizualizari

 

Am vrut de mai demult sa încerc reţeta asta. Poate pentru ca mi-era poftă de un desert acrişor cu lămâie sau poate doar din pură curiozitate. Cert este ca mi-a plăcut foarte mult rezultatul si am câteva idei de deserturi la care l-aş putea folosi....pentru ca runda asta am papat-o pur şi simplu....

 

INGREDIENTE

  • 3 ouă
  • 125 gr zahăr
  • coaja rasă şi zeama de la 2 lămâi potrivite
  • 100 g unt
  • 1/2 baton de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lemon Curd:

Ouăle le batem bine, apoi adăugăm zahărul, coaja şi zeama celor două lămâi şi seminţele din batonul de vanilie.

Punem totul la bain-marie şi amestecăm continuu până ce se îngroaşă, apoi dăm deoparte de pe baia de abur şi adăugăm untul. Se amestecă până s-a dizolvat complet.Se dă la răcit.

Se poate servi si ca atare sau folosit la alte dulciuri ca sos, amestecat cu frişcă bătută ca şi crema etc.

Poftă bună!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Lemon Curd" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (38)

madi_marin 1

13.01.2012, 10:24

jolygina....multumesc...

madi_marin 1

13.01.2012, 10:24

alinutzika....e foarte buna si usor de facut....

madi_marin 1

13.01.2012, 10:25

sufletista...multumesc...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

4 pere

100 gr brânză gorgonzola DOP

30 gr miere

Miez de nucă

Câteva fire de... citeste mai mult

Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura alba sau Alba ca zapada